Hest

Kjenner at det er helt greit!

De siste dagene har flydd avgårde og mye har skjedd! Hverdagen er i gang, og jeg kjenner at det er helt greit. Hektiske dager med skole, lekser, treninger, hest, hund, treningshelg, dugnad og alt annet som følger med. Dager jeg har vært flink å planlegge middagene og handlet inn, er mindre kaotisk en dagene jeg tar alt det på sparket.

 

 

Er så stolt av disse to <3

 

Denne helgen var det trening med Lars Rasmussen ved Åros Ridesenter, Kristiansand og Søgne Rideklubb. Sørlandet viste seg fra sin beste side, strålende sol, skyfri himmel og varmt – kunne ikke fått en bedre treningshelg.

Dette var ei helg Tuva glede seg masse til, men dessverre så tråkket Starstruck  seg på sist trening og fikk et betent sår så hun var ikke start klar. Tuva var heldig å få låne en 6 år gammel ener ponni. Denne var kommet på stallen for en uke siden. Ingen var helt sikker på hva den kunne. Det viste seg at den kunne ikke så mye, etter en prat med Lars så skulle vi se om vi fant en annen hest hun kunne ri på søndag. Slik at Tuva skulle få mest mulig ut av treningene.

 

En søt, men litt treg og uskolert hest å ri.

 

Vi fikk børste støv av gamlefar – Casey. Min absolutte favoritt <3 Han tåler ikke å bli hoppet med hver uke eller ofte. Nå har han vært holdt i gang hele veien, hoppet noen bommer og bare kost seg. Var utrolig gøy å se hvordan han glimtet til og bare blomstret. Han var så positiv og du kunne se hvor han koste seg. Gøy når han kan få hoppe litt høyder inni mellom, uten at det blir overbelastning på gamlefar. Han hadde ikke glemt gamle kunstner, 18år og like sprek.

 

En liten film av Tuva og Casey på søndagens trening:

 

Litt rart det der at noen hester tar og får mer plass i hjertet, tror det er mer vanskelig for meg å gi slipp på denne gutten en for Tuva. Hadde vi hatt en gård, så hadde det vært en stor fare for at jeg hadde blitt en samler på hestene etter Tuva. Når hun er ferdig med dem, så hadde jeg beholdt dem. Så tror jeg skal være glad for at vi ikke har noe småbru med egen stall.

Mine to favoritter <3

Litt om Lars:

Lars Rasmussen er utdannet berider i Danmark. Han ble uteksaminert i 1975 som beste elev i både dressur og sprang. I 1974 tok han individuell bronse og sølv for lag i EM i dressur for unge ryttere, og i 1976 startet han en internasjonal karrière som sprangrytter. Han flyttet til Norge i 1983, først til Stavanger, deretter til Drammen. I denne perioden tok klubben hjem fire nasjonale mesterskap, et sølv og en bronse. Dessuten ble det individuelle medaljer, både nasjonalt, i Skandinavisk mesterskap og i EM. I samme periode var han landslagstrener for junior og unge ryttere, medlem av Norges Rytterforbunds sprangutvalg og medlem av forbundets utdanningskomité.
Fra 1992 til 2005 var Lars ansatt ved NTG til å trene de beste juniorrytterne i Norge. Fra 2005 har Lars Rasmussen jobbet frilans som trener og berider. Han jobber med elever på alle nivåer opp til Grand Prix, i både sprang og dressur.
Lars Rasmussen er en etterspurt kurs- og foredragsholder landet rundt.

«Kilde: Norges Rytterforbund»

Til helgen er det dressurstevne, neste helg er det Sørlandsmesterskap i sprang, forhåpentligvis er Starstruck startklar til da. Om ikke så er det mulig at Casey får prøve seg i en klasse bare for gøy.  Det blir en hektisk høst, mye oppfølging og kjøring på meg. Forhåpentligvis mange stevner og mye gøy med hest.

 

 

 

 

Les også: Ekstremsport

 

For flere oppdateringer følg meg på Instagram, facebook eller snapchat

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *