Hest

Årets høydepunkt

Sommer, sol og hest på Sørlandet høres ut som en herlig blanding?

Det å lære mye nytt og møte nye venner, skape mange gode nye minner.

RIDELEIR er sommerens høydepunkt for veldig mange barn og unge – inkl min datter. Hun har gledet seg i et helt år til denne rideleiren som hun og ei venninne fikk melde seg på i juli 2018.

Starstruck lastet på hestebilen og klar for en «miniferie» i Kragerø.

Det er hest fra morgen til kveld, bare det å få være sammen med likesinnede hestegale – ja bedre kan det vel ikke bli for ei hestegal jente 🙂

Bilen var full, det er mye som skal pakkes for ei uke på leir med egen hest. Tuva har tatt ansvar og pakket alt selv – skrevet pakkelister. En liste for seg og en for hesten. Så spent om hun har fått med seg alt – jeg har faktisk ikke sjekket… (veldig ulikt meg)

Denne uken på leiren var det 40 barn og unge som hadde meldt seg på, noen med egen hest og noen som låner hester av rideskolen. Det er nå muligheter for å få mange nye hestevenner og skape mange nye sommerminner.

I denne søte lille hytten skal Tuva bo i 5 dager, sammen med 2 venninner fra stallen hjemme. Blir det ikke skapt gode minner her, så vet ikke jeg 🙂

«Sommeren er høysesong for overnatting på leiere uten foreldre»

Det at barn og unge får være med hestene fra morgen til kveld, det øker selvstendigheten deres. Det å måtte være både en veileder og en leder for hesten dem har ansvar for. Det sies jo at gode ledere veldig ofte er hestejenter!!

Dem er nødt til å ta beslutninger og forstå hvordan man skal påvirke på en måte som fører fram. Dem kan ikke bare overkjøre, men dem må være en medspiller med et annet individ – hesten!

Tror disse to jentene mine kommer til å skape mange flotte sommerminner denne uken sammen 🙂 Tuva & Starstruck.

Denne leiren er en drøm for Tuva, hun får faglig utvikling, ri 2 ganger om dagen, der undervisningen blir lagt opp etter hennes og hestens nivå, slik at hun kan få best mulig utbytte av treningsøktene. Det er lagt opp til både bakkearbeid og sprangridning. Dem skal også få prøve seg på feltritt med undervisning – det er jeg kjempe spent på åssen Starstruck kommer til å reagere på – hun kan se litt spøkelser på høylys dag 🙂 Feltritt er hinder i terrenget som dem skal hopp med hesten sin.

Det er instruktører med høy rideutdannelse og erfaring som står for det meste av treningene. Det jeg liker med treningsopplegget deres er at ekvipasjene blir filmet på ridetimene sine og ved en teoritime får dem se film av seg selv når dem rir. Dem får konstruktive tilbakemeldinger på hva som er bra og hva dem må jobbe videre med. En slik evaluering sammen med treneren tror jeg er kjempe lærerikt og Tuva kommer til å få kjempe utbytte av det!!

Fredag er siste dag av rideleiren og da avsluttes det med en sprangkonkurranse for hest og rytter. Tror det blir en gøy og fin avsluttning på en lærerik uke. Det blir en dag der foreldre, besteforeldre, søsken og familie får ta del i! Da er det nok mange stolte, spente, redde foreldre på sidelinjen 🙂

Les også: Landsstevne

Ønsker dere alle en riktig fin uke 🙂

Følg meg gjerne på Instagram, facebook eller snapchat

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *