Mat og oppskrifter

BOLLER I OVNEN

Deilige hveteboller, enkel å lage og god på smak.

  • 200gr meierismør
  • 1 liter melk
  • ca 2 l mel
  • 2 egg
  • 2 pk gjær
  • 2 ts kardemomme.
  • 1 kopp med sukker (normal kaffekopp)
  • Smelt smør og ha i melken og sukker – bland godt.  
  • Ha halvparten av vesken opp i en bolle/eltemaskin.
  • Tilsett så egg, gjær og kardemomme – bland godt, ha i resten av vesken.
  • Tilsett litt og litt mel, til deigen er løs og smidig. Jo «løsere» deig jo finere boller. Ha litt olje eller smør i hendene når du triller ut bollene.
  • Pensl med egg før steking – jeg pensler med melk når jeg tar bollene ut av ovnen.
  • Etterheves ca 30 min, stekes på 220gr til dem er gyllenbrune.
Så da er det bare å nyte og kose seg 🙂
Følg meg på snapchat

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *