Livsstil,  Mat og oppskrifter

Cookies med sjokoladebiter!

Oppskrift cookies med sjokoladebiter.

Seige, usunne, proppfulle av sjokolade, perfekt til å dyppe i melk og helt sykt gode! ♥ Sønnen elsker når jeg baker disse og han kan få med seg i nista på jobb. Digg når en trenger litt ekstra energi, etter tunge løft og hardt arbeid som rørlegger. Tuva har også disse med seg i stallen, når hun trenger litt energi og påfyll rett etter trening eller før hun skal ri. Jeg bruker også å ha i nøtter, varierer litt fra gang til gang hva jeg har i dem.

Ca 20 kaker

Du trenger:

·      5 dl siktet hvetemel

·      2,5 dl romtemperert smør

·      1,25 dl brunt sukker

·      1,25 dl sukker

·      1 ts vaniljesukker

·      1 ts natron

·      1 ts salt

·      2 stk romtempererte egg

·      200 gr Freia melkesjokolade (evt sjokolade som du selv liker)

Slik gjør du:

1.     Sett ovnen på 160 grader

2.     Bland sammen smør og sukker i en bolle. Tilsett så egg og vaniljesukker– bruk mikser for det beste resultatet. Bland sammen til du får en jevn blanding.

3.     Bland sammen siktet mel, natron og salt i en bolle.

4.     Hell melblandingen, litt om gangen opp i smørblandingen. Bland godt sammen, til det er en jevn røre.

5.     Hakk opp sjokoladene i passe store biter, rør så i sjokoladebitene forsiktig med en slikkepott.

6.     Legg 1 toppet teskje på en bakeplate. La det være ca 4-5 cm mellom deigklumpene (Jeg bruker også å ha deigen i en sprøytepose og sprøyte små topper på bakeplaten)

7.     Stek kjeksen i 10-12 minutter til de er lys-bleke gyllenbrune, ikke stek dem for lenge. Det er bedre at dem stekes litt for lite, en for mye. Da dem skal være litt seige.

8.     Avkjøl så kjeksene i 3-5 min på stekeplaten, før du så flytter dem over på ei rist.

.

Prøv også: Brownies.

Har du lyst å bake disse? Kan virkelig anbefale dem 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *