Livsstil

Da livet ble snudd på hodet.

Da livet ble snudd på hodet – jeg ble alenemamma.

Først vil jeg takke dem som gjorde meg til alenemamma.

Jeg har en fantastisk sønn og ei fantastisk datter med moralske kvaliteter som har lært meg hvordan jeg skal være en mamma.

For noen tiår tilbake var samfunnet fullt av fordommer og diskriminering. Som en alenemamma, viste jeg dengang at jeg måtte lære meg å takle de menneskene som kom til å rette en finger mot meg og dømme meg.

Jeg har måtte betale en veldig høy pris, ikke bare økonomisk, men også for det psykiske presset og dobbeltmoralen jeg opplevde – spesielt gang nr 2, når jeg igjen ble ble alenemamma. Jeg har måtte forholde meg til fordommer fra mange rundt meg.

Jeg var nok ikke klar over den påkjenningen det kom til å påføre meg og mine barn, det å møte «dobbeltbyrden» Å skulle ta seg av to barn, husarbeid, hjem og i tillegg måtte jobbe under forhold som medførte ulemper sammenlignet med andre arbeidende mødre som delte ansvaret sammen med en farsfigur.

Å være alene om alt kan til tider være veldig tøft og har vært tøft! Du har samme utgiftene men bare en lønn, du har like mange timer i døgnet, men du er bare en person som skal rekke over alt alene; nistepakker skal lages, hus skal vaskes, tøy skal vaskes, brettes og legges på plass, middag skal lages, barna skal kjøres/hentes på trening, lekser skal du hjelpe med osv.. Noen ganger har jeg lurt på hvordan jeg skal klare eller har klart å komme meg gjennom dagene. Men alt går faktisk, for du har ikke noe valg! Du må bare klare det.

Les også «nest siste stopp før….»

Jeg har kunne regne med hjelp fra nære venner. Allikevel, jeg ønsket å kunne klare meg selv. Jeg har veldig vanskelig for å skulle be om hjelp. Jeg har bestandig fra jeg var liten vært ekstremt selvstendig og klart meg selv, skal man plutselig måtte være avhengig av andre? Det har vært vanskelig for meg å takle. Har nok vært alt for selvstendig og stolt til å klare å spørre om hjelp. Sikkert veldig dumt, men er slik jeg er bygd opp for å i det hele tatt klare meg og takle hverdagen.

Jeg har måtte lært at livet mitt ikke ble slik jeg hadde sett det for meg og at livet er det du selv gjør det til. Lager man problemer, blir det det. Ser man løsninger, blir det det.

«I vårt hjem er det kjærlighet, varme, omtanke, glede og en stor dose med galskap! «

Les også: «knekker oss ikke»

Ønsker dere alle en fin fredag. Klem fra meg 🙂

PS: Blir veldig glad om dere følger meg på instagram og facebook

4 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *