Livsstil,  Mat og oppskrifter

Denne kurere «gruff» !

Litt sliten etter Tromsø turen, forkjølet og sår i halsen. 

Denne suppen er en av flere jeg bruker til å kurere «gruff»!

Mat kan være medisin, og det er jo godt kjent at chili, hvitløk og ingefær, har en positiv effekt på helsen. De er rik på viktige vitaminer og mineraler, og alle tre kan ha en betennelsesdempende effekt. Chili og hvitløk beskytter også mot bakterier, sopp og virus.

Du trenger:

Til 3-4 persjoner

  • 50 gram fersk ingefær
  • 400 gram kyllingfilet
  • 1 løk
  • 1 chili
  • 2 ts karri
  • 2 bokser kokosmelk
  • 2 ts rød karripasta
  • 2 ss oksefond
  • 3 ts gurkemeie
  • 1 lime
  • ½ ts Urtesalt eller himalayasalt
  • ½ ts pepper
  • 1 neve hakket frisk koriander
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 boks med mais

Slik gjør du:

  1. Finhakk, hvitløk, chili og løk. Riv ingefær.
  2. Kutt opp kyllingen og paprikaen, stek det i en stekepanne i olivenolje, sammen med chili, hvitløk, ingefær og karri.
  3. Ha kokosmelken over i en gryte og varm opp, tilsett karripasta, oksefond, salt, pepper, gurkemeie, revet limeskall og all saften av en lime i kokosmelken og kok opp.
  4. Ta kylling og grønnsaker opp i suppen, la suppen små koke i 10-15 min
  5. Ha i en boks med mais og en hånd med frisk hakket koriander til slutt.

Håper det smaker 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *