Livsstil

Det ordner seg som regel for snille jenter!

Det ordner seg som regel for snille jenter. Det tar bare litt lengre tid…!!

 

 

Jeg har alltid heiet på snille jenter, antagelig fordi jeg selv stort sett er ganske grei å ha med å gjøre.

Å hele livet har jeg blitt fortalt at «det ordner seg for snille jenter» og det er jo en fin bonus for oss som er opptatt av å gjøre alle til lags og helst ikke vil trenge oss på. Jeg stiller meg gjerne bak i køen om andre har det travelt med å komme seg fort fram, og krever sjeldent noe, men spør pent!

Hjelper gjerne andre som trenger hjelp, selv om jeg vet dem aldri kommer til å hjelpe meg tilbake og det går på bekostning av meg selv og min energi.

Selv om jeg anser meg selv for å være både viljesterk og ambisiøs, er det liksom ikke helt meg å buse fram med kritiske spørsmål eller forlange en plass øverst på pallen. Stikk i strid med hva som sømmer seg for en «snill jente», har jeg i voksen alder satt spørsmålstegn ved barnelærdommen som sier at det vil gå deg vel så lenge du er grei mot andre. For når jeg slipper den gamle dama foran meg i køen, kan du banne på at hun skal betale havregrøten sin med en-kroninger og skjelvende hender slik at jeg ikke rekker å komme meg hjem før køen starter.

Og jeg synes fremdeles det er blodig urettferdig at de som skravlet høyest i klasserommet fikk topp-karakterer i muntlig, selv om de bare pratet dritt. Det var dem som fikk all hjelp først og mest hjelp fra lærerne. Mens jeg, som kunne leksa på rams, men ikke rakk opp hånden i frykt for å ha misforstått spørsmålet fikk «nokså godt» med streng beskjed om å bli mer aktiv i timen og snakke høyt!

Slik er det enda, det fikk jeg erfare etter å vært på foreldrekonferanse med Tuva i går. Hun er å typisk «snill pike!» Hun fikk beskjed om å bruke stemmen mer, for når hun rakk opp hånden for å få hjelp, så på veien til henne ble som oftest lærerne stoppet av dem som ropte høyest, så det tok litt tid før dem kom fram til henne og kunne hjelpe.

Nå bør jeg nevne at det har gått meg ganske vell hittil i livet, men det har tatt sin tid å få alt til å falle på plass. Stien har vært lang og full av omveier, bratte stigninger, harde motbakker, feilvurderinger og våkenetter.  Men plutselig skjedde ting fort, hus, barn, ektemann hunder, gift og skilt, en ok jobb, alt dette til tross for at jeg mangler både spisse albuer og utdanning innen min jobb. «Der ser du, det ordner seg for snille jenter» sa mange og blunket lurt til meg da ting begynte å dette  på plass – som om det er hemmeligheten bak all suksess her på denne jord!

Nå skal det sies at på rekordtid ble jeg skilt, singel og alenemor til to.  Men med årelange kamper, hard jobbing, liten egen tid friskt i minne, så har jeg trekt min egen konklusjon: Når det ordner seg for snille jenter, er det fordi vi jobber hardt, målrettet og ordner opp i ting selv!

 

Det er jo det alle forventer av oss «snille jenter», og GUD forby at vi skal ligge noe til last. Så når livet smiler og ting endelig går min vei, er det verken karma eller høyere makter som får æren for det!  I stede så gir jeg meg selv en velfortjent klapp på skulderen og et STORT glass vin som takk for god innsats!

For har lært at det er nemlig ikke slik at usannsynlige tråder trekker deg hjelpsomt i riktig retning bare du sitter rak i ryggen, smiler pent og stiller deg bakerst i køen for å hjelpe andre fram, og gjøre gode gjerninger for alle andre en deg selv.

Til tross for at jeg har hjulpet mange utakknemlige folk, har jeg enda til gode å vinne i lotto. Man får verken drømme jobben, eller drømmehuset under takst bare for at en er så HIMLA GREI!

 

Jeg har kommet fram til at det teorien om at det er en uforbeholden sammenheng mellom snille piker og hvorvidt alt ordner seg, er heller syltynn. Mange av oss «snille jenter» har godt av å kvesse klørne og frese litt høyere i blant. Men ingen skal behøve å endre personlighet for å komme opp og fram her i livet.

 

Tenker de mindre forsiktige og flittige blant oss utbasunerer gjerne at «snille jenter» kommer til himmelen – vi andre kommer dit vi vil!

Selv om de tøffeste jentene kanskje har et forsprang mot målet, puster vi dem stadig tyngre og tyngre i nakken etter som årene går. Snille jenter kan nemlig også erobre verden, det tar bare litt lengre tid!!

 

 

Les også: Hva er lykke?

 

 

For en tid tilbake var jeg på foredrag med Hanne Kristin Rohde, hun kom med et bra råd til oss «snille jenter»

Kan du gjettet hva det var?

Ikke?

Ta på deg noe rødt, enten rød leppestift, rødt undertøy eller røde sko, røde strømper, rød kjole, ja hva som helst.

Så tenker du hvorfor?

– Rødt er kraft!

Rødt undertøy og rød leppestift, kombinert med røde pumps, det gir i hvert fall meg styrke og selvtillit. Du burde prøve 😉

 

 

3 kommentarer

 • Marianne

  Di som får den vanskelige stien, er di som tåler det. Den «høylytte» jenta i «klassen» er kanskje den skjørerste som aldri har fått motstand i livet, fått alt «opp i hendene» og rett og slett ikke tålt å fått den motstanden. Bestemor sa alltid når livet var vanskelig, det er fordi du tåler det jenta mi.
  Jeg synes det var så blodig urettfedig…
  «Små ting» som ikke betyr noe i dag, at veninna med «di rike foreldrene» fikk «det, og det og det» som jeg ikke kunne få..
  Og at mine foreldre var «anderledes» en dems, jeg lærte tidlig å ta vare på meg selv… og stien har vært lang, kronglete og vanskelig… før «brikkene» du selv nevner faller på plass.
  Noen ting kan forsatt være bittert og nesten uforståelig hvorfor måtte jeg gå gjennom så mye?? Men når alt kommer til alt… har det formet meg til den jeg er, veldig selvstendig og uavhengi av «dem» som såret meg som barn og ung voksen… til dems irritasjon…
  «Karma» !!!
  Du har så inderlig rett!! Vi har kjempet beintøffe kamper for å komme dit vi er!
  Bestemor var en klok dame, som sa det ordner seg ikke for snille jenter, det må du jobbe for sjæl vennen min…
  å det er så sant… knall hardt!
  Jeg har ikke vært alene mor, fy søren for en jobb du har gjort! Jeg kan ikke sette meg inn i det, jeg vet bare jeg grein mine modige tårer når guttene var små, søvnen uteble, bilen snødde inne, eldstemann var krevende, og mannen var på reisejobb… les ( en uke😂)
  Jeg kan le av det nå, men det var alvor når det sto på. Jeg var så sliten jeg var blå under øynene, var lik blek og «ammetåka» satt til kidden var passert 2år 🙈😅
  Jeg beundrer deg så innmarig, for å klare deg alene…. virkelig! Å alt du har fått til! (Bare det lille du skriver her) jeg er så imponert. Du er bare den hyggeligste jeg møter og Tuva er bare ei nydelig jente❤️❤️❤️ All ære til deg klem❤️❤️❤️

  • cheesieos

   Takk søte du ❤️
   Du er ei knakende god jente du å 🙂
   Er tøft å være alene ja, men en blir sterk når en ikke har noe valg <3 Å det meste en gjør, er jo for barna ❤️

   Den bestemora de hørtes ut som ei fornuftig dame 🙂 ❤️
   Tror dem som møter mye motstand i livet, er dem som kommer sterkest ut av det. Dise som bare seiler gjennom med ei sølvskje i munnen, mister empati og omsorg for andre. Dem har vanskelig for å sette seg inn i andres følelser og behov.

   God helg til deg og dine ❤️ Så sees vi vel i stallen i løpet av uken 🙂 ❤️

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *