Livsstil

Det perfekte liv

Det perfekte liv på insta eller face…!

Hva er det vi foreldre holder på med?

Gjør vi et tappert forsøk for at alt skal se perfekt ut? Det er jo ikke til å legge under en stolt at det er lykke og harmoni i de fleste bildene som vi poster på facebook, instagram sov?

Det er lykkelige, smilende barn og voksne på vei opp til en eller annen fjelltopp, eller i skiløypa med en vakker fasade av en fjellhytte i bakgrunnen. Nystekte boller, en lekker kurv med allverdens godsaker opp i og gjerne litt «bobbler» for det gjør seg så bra på bildene.

Vi lar oss fascinere av det «perfekte» liv. Noe som kanskje gjør at barna våre kjenner ekstra på presset?

Det er sjeldent at vi ser bilder eller hører om den negative historien på vei opp til toppen. Gråtende barn, sur ektemann som går glipp av fotballkampen eller barn – foreldre som går på tryne i skiløypa. Brente svarte boller, en udelikat nistepakke osv.

Les også: Klaustrofobisk å være mor

Hvorfor er vi for opptatt av det perfekte liv?

Jeg bare lurer?

Hvorfor sitter det så langt inne å dele bilder av det kjipe i livet?

Skaper vi forventninger og et urealistisk syn på livet?

Mitt liv er langt fra perfekt og klesvasken kan være høyere en Jotunheimen til tider, men jeg deler heller ikke bilder av den (enda) Huset kan se ut som det har opplevd 1, 2 og 3 verdenskrig til tider og tapt alle, men jeg har heller ikke lyst å dele bilder av det. Men hvorfor?

Jeg er nøye med å fortelle mine barn spesielt når det kommer til lekser, skolearbeid og prøver at så lenge dem vet at dem har gjort sitt beste så er det bra nok for meg. At dem har forberedt seg og lest, har god samvittighet for at dem har gjort så godt dem kan, så er det godt nok for meg. Men samtidig så vet dem at hardt arbeid lønner seg for å kunne skape resultater, men vi alle har forskjellige forutsetninger for å oppnå disse.

Vi kan klare det vi har lyst til, men av og til tar det bare litt lengre tid.

Blir glad om du har lyst å følge meg på snapchat, instagram eller facebook

Les også: Kjærlighetslivet mitt var over – del 2

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *