Eucalyptus kranser

Du trenger:

 •  Eucalyptusgreiner
 • Ståltråd (gjerne litt myk, jeg kjøper den på lokale blomsterbutikken)
 • Avbitertang
 • Bånd

Slik gjør du:

 1. Mål opp ståltråd i ønsket lengden og størrelse du trenger. Lag en sirkel i ønsket størrelse. Fest endene ved å tvinne dem sammen.
 2. Klipp av den nederste stilken på ecualyptusen, der det ikke er noen blader. Jeg velger meg ut de tynneste og mest bøyelige greinene.
 3. Klipp av en lengde med ståltråd, ikke altfor lang. Denne bruke du til å tvinne rundt greinene og på sirkelen du har laget.
 4. Legg så en og en grein på sirkelen og tvinn ståltråden rundt den og sirkelen. Du trenger ikke tvinne så tett, det viktigste er at greina får noen festepunkter.
 5. Når du har tvinnet fast ca. halvparten av den første greina legger du på en grein til. Fest den på samme måte som den forrige, tvinn ståltråden rundt.
 6. Du fortsett med å legge på flere greiner  og fortsett å tvinne ståltråden for å feste dem.
 7. Du fortsetter til du har dekket rundt hele sirkelen. Noen av bladene hadde festet seg under ståltråden så jeg prøvde å dra dem ut slik at kransen får en fin fylde.

Julestemningen sniker seg innpå meg mye tidligere enn planlagt, og jeg gjør alt jeg kan for å stenge den ute. Slik er det hvert år!

Jeg vet de aller fleste vil syns at det er for tidlig, men førjulstiden er så HERLIG og alle som kjenner meg, vet at jeg elsker å pynte til jul.

Nå som jeg har logge rett ut med influensa, har jeg startet julemaraton på julefilmene.

Nå gleder jeg meg til å finne frem julelista mi på Spotify. Førjulstiden starter virkelig når håndballdamene entrer banen og VM er i gang. Nei for en TID vi går i møte dere, jeg har tyvstartet med å lage litt dørkranser til venner. Må ta det litt inni mellom, tidsklemma presser meg veldig om dagen.

Alle som kjenner meg vet veldig godt hvor glad jeg er i jul, det er rett og slett den nest beste tiden på året. Allerede første desember pynter jeg både juletreet og hele huset med koselig julepynt, og da blir det altså såå fint her, synes jeg selv! Kan nesten ikke vente til desember er her, flere som gleder seg?

For meg handler julen om ro, kos og kvalitetstid med dem som virkelig betyr noe. Det er ikke gavene og stresset jeg lengter etter. Men deilige, rolige morgener med frokost, julefilmer og ro. Ikke noe stress om at vi skal rekke treninger, skole, lekser, jobb med tidsfrister og et jag etter klokken.

.

Ser at jeg virkelig må pusse vindu - og det må skje ASAP!

Julen betyr for meg og ungene vet hvor glad jeg er i denne høytiden – tror dem er blitt like glad i den som meg. Det er bare noe med samholdet i familien, alle tradisjonene, den lune stemningen med fyr i peisen, te til meg og kakao i koppen til ungene, levende lys og all den gode maten – jeg elsker det!

 

 

Gleder du deg også til desember?

Har du startet med noen juleforberedelser?

Om du har lyst på mer inspirasjon, så følg meg gjerne på instagram og facebook.

Related posts

1 thought on “Eucalyptus kranser”

 1. Mamma

  Ja, du har alltid likt julen og spesielt det å pynte i advents tiden. Litt lik meg der. Julen er jo en familie tid,men også en en tid hvor man reflekterer over tiden som har gått og om hvordan man hadde det før.
  Julen er også en høytid hvor savnet av alle de som ikke er der og feirer julen med deg blir ekstra forsterket. Dette savnet blir bare større og større jo gamlere man blir

Leave a Comment