Mat og oppskrifter

FERDIGE RUNDSTYKKER TIL FROKOST!

Ferdige rundstykker til frokost!

Jeg elsker de helgene hvor frokostene er sene og lange og som går over til lunsj før du vet ordet av det. Jeg trenger iallfall noen dager hvor det ikke er noe tidspress i det hele tatt og jeg kan sitte ved frokostbordet så lenge jeg orker. Disse frokostene serveres i stua, så vi kan ligge heng slengt i sofaen.

Og til disse frokostene – og de som av naturlige grunner må bli litt kortere – er det luksus å kunne servere helt nystekte rundstykker uten at jeg må stå opp før fuglene fiiiser!

Løsningen er like enkel som den er genial, du lager deigen til rundstykkene (uten forheving) kvelden før og lar dem kaldheve i kjøleskapet eller på kjøkkenbenken over natta (Kan stå på kjøkkenbenken om du ikke har det veldig varmt på kjøkkenet). Når du står opp, tar du deigen ut av kjøleskapet og lar rundstykkene romtempereres i 20-30 minutter før du steker dem.

Jeg bruker å ha deigen på kjøkkenbenken over natta, da sparer jeg tid og trenger ikke romtemperert dem.

Jeg lager 12-14 rundstykker ved hjelp av to spiseskjeer, kan bruke hendene å for å forme dem. Legg de på et stekebret som er kledd med bakepapir.

Tips: Vil du at rundstykkene skal bli ferdige uten kaldheving, øker du gjærmengden til det dobbelte, og forheve og etterhever deigen på vanlig måte.

Oppskrift:

  • 200 gram sammalt hvetemel, fint.
  • 100 gram sammalt hvetemel, grovt.
  • 100 gram siktet hvetemel.
  • 100 gram havregryn.
  • 50 gram sesamfrø.
  • 50 gram linfrø.
  • 50 gram solsikkefrø.
  • 50 gram gresskarfrø.
  • 2 ss Fiber husk
  • 1 ts salt
  • ¼ pk gjær, fersk eller tørr
  • 2 ss olivenolje
  • 7-8 dl vann (prøver meg litt fram, liker når deigen blir litt klissette)

Slik gjør du:

  1. Ha alt det tørre i en bakebolle. Bruker du fersk gjær, smuldrer du den også rett i bollen.
  2. Ha i vannet og elt deigen sammen, bruk en sleiv og rør sammen, det blir skikkelig klissete deig!
  3. Dekk til bollen og la den stå på kjøkkenbenken (evt kjøleskapet) neste morgen. 8-12 timer.
  4. Legg bakepapir på et stekebrett.
  5. Lag 12-14 rundstykker ved hjelp av to spiseskjeer. (du kan å bruke hendene om du ikke gjør noe av å bli klissete)
  6. Sett rundstykkene midt i ovnen og i en kald ovn, på ca 200 grader varmluft.
  7. Steketid ca 25-30 min

NB: Har du hatt deigen i kjøleskapet over natten er  det viktig at rundstykkene får stå ute fra kjøleskapet i 20-30 minutter før du steker dem.

Bon appètit 😊

Følg meg gjerne på snapp:)
Følg meg gjerne på snapchat 🙂

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *