Mat og oppskrifter

Grovbrød.

Ikke noe er så digg som ordentlig grovbrød med masse korn og fiber.  Jeg baker brød som langtidshever, det gir bedre smak. Kan lese mer om det her: Langtidsheving gir bedre smak!

Oppskrift:

  • 8 dl sammalt hvete, fin
  • 8 dl sammalt hvete, grov
  • 4 dl havregryn
  • 2 dl hvetemel
  • 25 gr fersk gjær
  • 1 ss salt
  • 2 dl solsikkekjerner
  • 2 ss solsikkeolje
  • 2 dl gresskarkjerner
  • 1 dl linfrø
  • 1 dl sesamfrø
  • 15 dl vann

Slik gjør du:

  1. Gjær løses opp i kaldt vann, tilsett linfrø, gresskarkjerner, solsikkekjerner, sammalt hvete grov, sesamfrø, havregryn, kjør deigen i kjøkkenmaskinen i 8 min. Bland inn sammalt hvete fin og hvetemel, salt, solsikkeolje til du får en litt løs deig.
  2.  La deigen heve i bakebollen i ca 40 min, før den legges opp i smurte brødformer. (3 former)
  3. Dekk formene med plast og sett dem kaldt over natten. 
  4. Ta brødformene ut av kjøleskapet dagen etter og la dem stå på benken til heving i ca en time.
  5. Når brødene er hevet til ca dobbel størrelse, settes de inn i en varm ovn. Stekes på ca 200 grader i 40 min. Jeg tar dem ut av formen siste 5 min, for å få en sprø og god skorpe.

Ønsker alle en fin søndag og en flott morsdag 🙂

Les også: Ferdige rundstykker til frokost!

Følg meg gjerne på instagram eller facebook

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *