Hest,  Livsstil

Helgen startet så fint!

Fredag 08.11.19 og lørdag 09.11.19 startet så fint.

Jeg og Tuva kjørte til Arendal på stevne fredags morgen kl 08:00, hun får fri fra skolen for å starte på stevner. Vi hadde med en hest til  fra stallen på bilen.  Det var lenge siden vi hadde vært på bortestevner nå, så Tuva startet 80 cm feil og stil på fredag. Hun ble plassert og fikk kjempe flotte stilkarakterer.  Hun og Starstruck hadde fine feilfrie runder i fase en og to. Dem ble nr 6 av 30 ekvipasjer med 74 i stilpoeng. Mange fra klubben som startet denne helgen med flotte runder og plasseringer. 

Under her kan du se film fra begge dagene.

Vi var hjemme ca kl 20:00, da var hestene satt på boks, blitt stelt, spylt, nye varme stall dekken på og fått servert kvelds.  Bilen til lørdags morgen var gjort klar, pakket og gjort rein.

Lørdag var vi opp kl 07:00, spiste en god frokost før vi dro i stallen. Er mye som skal ordnes før et stevne. Tøy og utstyr til rytter skal være rent, fint og presentabelt. Utstyr til hest skal være rent og pusset, ikke minst skal hesten være stelt og fin.  Startsruck hadde fått frokost når vi kom i stallen, vi satt henne ut en time mens vi måket boksen hennes, slik at vi slapp det når vi kom hjem fra stevne. Så var det å gjøre Starstruck klar til transport, beina og hale ble bandasjert. Dette for å unngå at hun skal tråkke på seg under transport og bli skadet. Halen bandasjeres for at hun ikke skal gnikke og ødelegge den under transportering.

Vel framme i Arendal kl 10:30 ca så var det bare å sale opp og møte Dag-treneren i oppvarmingshallen. Hesten skal vares opp og banen skal gås sammen med trener.

En peptalk med treneren før dem rir ut på banen.
Står og venter på å slippe inn på banen i 1 m.

Lørdag startet Tuva 80 cm feil og stil og 1m, jeg er like nervøs hver gang hun skal ut på den banen. Det er ikke for at jeg ikke tror at dem mestrer det sammen, men som tidligere rytter så vet jeg å hvor galt det kan gå. Det er et dyr på 600-700kg hun skal styre rundt og hanskes med.

I 80 cm var det 40 startende, der 10 stk ble plassert. Tuva fikk 15 plass, Starstruck var sterk og hissig på lørdagen, så flyten ble ikke like bra som på fredag. Det ble feilfrie runder i fase 1 og 2, men var stilpoengene dem tapte på. Det bel 71,5 i stil. Men alt i alt så synes jeg dem gjorde noen kjempe fine runder, var nesten 6 måneder siden dem sist var på borte stevne.

Etter gjennomført 80cm, var det bare å sale av Starstruck og «pakke» henne inn i ulltepper og dekken. Jeg gikk og leide på henne, slik at hun ikke skulle stivne før dem skulle ut i 1 m. Tuva satte seg i bilen for å slappe av, spise og holde seg varm før dem skulle ut i ilden igjen.

Så var det en ny runde på oppvarmingsbanen og en peptalk med treneren. I 1m var det 42 startende, Tuva og Starstruck hadde en fin første runde, men fikk dessverre ett riv i andre fase og havnet på en 18 plass. Selv var hun kjempe fornøyd og treneren mente hun ikke hadde ridd så bra på lenge som denne helgen. Så vi var kjempe fornøyde!!

Nå var det bare for Tuva å trave ned hesten, spyle beina, bandasjere og gjøre henne klar for hjemturen.  Vi satte Starstruck på bilen, der hun fikk middag servert, mens vi ventet på at Emma og skulle bli ferdig med sine runder. Når Emma og Taylor var ferdige, var det bare å få han klar og satt han inn på transporten > så var det å kjøre hjem med disse flotte hestene og rytterne.

I dag var vi tidligere hjemme, men med dårligere tid, vi skulle på julebord med klubben. Så vel hjemme kl 16 ca, Var det bare å få hestene trygt på boks, stelt og gjort klar for kvelden.  Bilen måtte tømmes, gjøres ren før vi kunne dra hjem og gjøre oss klare for julebordet med Kristiansand og Søgne rideklubb.

Det ble servert nydelig julekoldtbord til store og små, gøye leker for alle, med flotte premier.

Så alt i alt en fin og flott helg så langt.

Vi er stolte av å være med i en så flott og inkluderende klubb!

Les også: Ekstremsport!

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *