Tips

HVEM ELSKER IKKE LITT HVERDAGSELEGANSE?

Hvem elsker ikke litt hverdagseleganse?

Den luksuriøse følelsen av å komme til dekket bord og bli behandlet som en dronning. Til og med til hverdags, bursdag eller bare for en liten markering.

For meg er ikke eleganse glitter, hvitt og stramt. Eleganse kan jeg finne i både naturen så vel som i glitter og strass. Jeg elsker å bruke ting fra naturen, jeg kan bruke alt fra kvister, kongler, blomster, mose til fjær og tekstiler. Er bare fantasien som kan stoppe meg.

Jeg er også flink til å «trimme» hekken til naboene, vintergrønn hekk er supert å bruke til å dekorere med.

Jeg dekker bordet som oftest etter årstiden og naturmaterialer som er å finne ute, sjeldent jeg kjøper noe, da jeg finner det meste ute i naturen. Jeg kan kjøpe glitter for å bruke på noe av naturmaterialet jeg har funnet, eller jeg kjøper noen friske blomster som jeg ikke finner ute på høst/vinterstid.

Når man skal dekke et bord er det lett å gå i de samme sporene gang på gang, velge det trygge som man har gjort tidligere. Som blomsterdekoratør, liker jeg å tenke litt utenfor boksen.

Når jeg skal dekke bordet med duk, så tenker jeg ofte litt utradisjonelt. Alt etter hvilket tema jeg skal ha og hva jeg skal servere.

Jeg kan dekke bordet med noe som ikke er duk, for eksempel mose og lyng, gamle stoffer jeg har liggende, gardiner, skiferheller, finner en fin tapet eller bare lar selve bordplaten få skinne og bruke noen fine spisebrikker og noe pynt på tallerkenen.

Prøv å tenk kreativt og tema!

Borddekking – én duk som utgangspunkt, uendelige muligheter.
Borddekking behøver ikke å være en dyr affære, bare du bruker kreativiteten og fantasien.

Bruk naturen til borddekking
I naturen finner du også mange elementer til borddekking. Kvister, blader, kongler og grener er dekorative og vakre.

Du kan bruke frukt, dyppe frukten i eggehvite og glitter, blir utrolig fint og dekorativt. Finest resultat blir om du bare tar halve frukten med glitter for å få det naturlige og «glam» til å gli naturlig inn i hverandre.
Bland gammelt og nytt
Tallerkener, skåler, kopper og glass behøver ikke å matche. Kombiner gjerne nytt, friskt servise med gammelt arvegods.

Det bordet jeg har dekket her, har jeg brukt hvit duk som sikkert er 5-6 år gammel. Lysestaker og potter som jeg har hatt i mange år og satt på loftet. Serviettene er fra et tidligere selskap, prøvde meg på å lage «kjole m/kløft»

Hentet materiale fra naturen: trimmet hekken til naboen, klippet juleblomster azalia, ha bomull med vann på rundt stilken, så holder den lengre.
Eneste jeg har kjøpt nytt til dette bordet er 2 primula å 29,- pr.stk.


Følg meg gjerne på snapp 🙂

For flere tips og bilder, sjekk ut min instagram profil 🙂

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *