Mat og oppskrifter

La deg friste.

La deg friste av en enkel og deilig sommersalat.

Frisk og digg sommersalta som er enkel å lage. Jeg har brukt spinat, vårløk, blåbær, jordbær, vannmelon og ristet pinnekjerner.

Om en ønsker å ha litt mer «fyll/mat» i den kan en ha fetaost, biffkjøtt/kylling/skinke og krutonger.

Jeg serverer denne med hjemmelaget dressing, i den har jeg rømme, sitron, sukker og Bergbys sennep.

Oppskrifter:

 

Salat til ca 4 personer.

  • 1 stor pose spinat
  • ½ av en ½ mellon
  • ½ pose pinnekjerner
  • 1 ½ pk blåbær
  • ½ kurv med jordbær
  • 1/2 bunt med vårløk

Om en ønsker mer mat så kan en ha i følgende:

  • 2stk biff , kyllingfilet eller 1 pk kalkun/bogskinke
  • 1 pk fetaost
  • krutonger

Skyll spinaten og blåbærene og la det renne av seg. Stek/rist pinnekjernene, skjer melon i passende firkant biter, kutt jordbærene i 4, kutt opp vårløken. Krydre og grill biff eller kylling og skjær opp firkantbiter. Ha på fetaost evt server den i en skål for seg selv.

 

Salat med grillet biff .

 

 

Salat med grillet biffkjøtt og fetaost.

Oppskrift på sennepdressing:

  • 1 pk rømme
  • ½ sitron – press ut saften
  • 3-4 ss med Bergbys sennep – smak til
  • 1 ts sukker – smak til (kan sløyfes)

Alt blandes i en skål og settes i kjøleskapet i ½ time – kan pyntes med litt gressløk om ønskelig.

Les også: Grønt og skjønt

Oppskrift på krutonger:

  • 1 ss persille
  • 4 ss olivenolje
  • 1 stk fedd hvitløk
  • 4 stk skiver med rød
  • ½ ts salt
  • Sett ovnen på ca 200 grader
  • Skjær brødet i terninger
  • Bland olje, salt, hvitløk, persille (evt ønskede urter) i en bolle. Vend brødet i oljeblandingen.
  • Spre brødet utover et stekebrett med bakepapir.
  • Stek i ca 10-15 min (litt avhengig av typebrød og hvor tørt brødet er)
  • Vend krutongene et par ganger under steketiden til de er gylne og fine.
  • Krutongene oppbevares i lufttette beholdere over tid.

Vel bekomme!

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *