Mat og oppskrifter

LASAGNE MED OSTESAUS.

Lasagne er alltid velkommen på bordet hos oss, dette er en av favoritt rettene til Tuva.  Jeg liker å lage lasagnen helt fra bunnen av.  Bruker det jeg har i kjøleskapet av grønnsaker, så det er en ny vri på lasagnen nesten hver gang.

I går laget Tuva denne lasagnen med litt hjelp fra meg, dette er beregnet til en stor ildfastform, ca 6-8 personer.

 Alltid en vinner på middagsbordet, server med frisk salat og hvitløksbaguetter.

Du trenger til lasagne:

  • 800 gram karbonadedeig
  • 2 stk gul løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 400 gram hermetiske tomater (hakkede)
  • 3 store ferske tomater (hakkes opp/ta av skallet)
  • 2 stilker stangselleri
  • 2 stk store gulerøtter
  • 3 ss Tomatpurè
  • 2 dl vann
  • 1 stor neve basilikum
  • 1 stor neve timian
  • 1 stor neve oregano
  • Smak til med salt og pepper
  • Ost
  • Cheddar ost
  • 12-14 lasagne plater

Framgangsmåte kjøttsaus:

  1. Varm olje i stekepannen,
  2. Ha i finhakket løk, presset hvitløk og karbonadedeigen,
  3. Rør rundt til karbonadedeigen er stekt lett.
  4. Tilsett så finhakket oregano, basilikum, timian, stangselleri og gulrot i ønskete biter, tomatpurre og ferske hakkete tomater. Rør dette godt inn i sausen.
  5. Ha så i vann og hermetiske tomater og smak til med salt og pepper.
  6. La sausen småputre noen minutter til noe av vesken er fordampet.
  7. Finn fram en stor ildfast form.
  8. Legg så lagvis med kjøttsaus og pastaplater.
  9. Når det er gjort, så legger du ostesausen på toppen, før du avslutter med ost og cheddar ost. (Kan bruke den osten du liker best, jeg varierer fra gang til gang)

Du trenger til ostesausen:

  • 6 ss smør
  • 8 ss hvetemel
  • 14 dl melk
  • 10 dl revet ost
  • 1 ts muskatnøtt
  • 1 neve med finhakket basilikum
  • Smak til med salt og pepper

Framgangsmåte ostesaus:

  1. Smelt smør i en kjele og rør inn hvetemel til en klumpfri masse, spe så inn varm melk litt etter litt, til du har en passe tykk saus.
  2. Krydre sausen med revet muskat, salt og pepper.
  3. La sausen småkoke i 6.9 minutter, rør jevnlig, så den ikke brenner seg.
  4. Tilsett revet ost til osten har smeltet inn i sausen.
  5. Legg kjøttsaus, hvit saus og pastaplater lagvis i en form. Avslutt med hvit saus og fordel mozzarellaen jevnt utover.
  6. Stek i ovn på 200 grader i ca 20 – 25 minutter.
  7. Serveres med firsk salat og gjerne feta ost og oliven.

 

Tips: Forvell pastaplatene i ett minutt i kokende vann før du legger de på et rent kjøkkenhåndkle rett før du skal legge de i formen.

Håper du lar deg inspirere 😊

Bon Appètit!

Blir veldig glad om DU har lyst å følge meg i mine kanaler.

  1.  Facebook

  2. Instagram

  3. Snapchat

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *