Mat og oppskrifter

Ny favoritt.

Høsten er tid for inne kos og teste ut nye oppskrifter. Hjemme hos oss spiser vi mye polarbrød, men aldri bakt selv. Det har gått i kjøpte polarbrød.

Men i går så bakte jeg grove polarbrød, ungene elsket dem og må si meg enig i deres vurdering.

Lyst på oppskriften?

 

 

Du trenger:

  • 100 g sammalt rugmel – finmalt
  • 600 g sammalt hvete – finmalt
  • 200 g siktet hvetemel
  • 25 g fersk gjær
  • 1 dl olje
  • 2 dl vann
  • 4,5 dl melk
  • 1 ts salt

Slik gjør du:

  • Sett ovnen på 225 grader
  • Bland alt i ei bolle eller kjøkkenmaskinen, elt deigen godt.
  • Hev deigen til det dobbel størrelse.
  • Del deigen i 23 emner.
  • Rull til boller og kjevl de flate.
  • Legg det så på bakepapir.
  • Stikk så mange hull i hvert emne med en gaffel.
  • Etterhev i ca 20 min.
  • Pensl med vann.
  • Stek midt i ovnen i ca 10 min.
  • Avkjøl så på rist.
Disse er sykt gode og jeg anbefaler deg å prøve.

Nyt disse med ditt favoritt pålegg, vi hadde disse til middag i går og lunsj i dag. Vår favoritt er karrykylling med grønnsaker.

Karrykylling på polarbrød.

Dekk polarbrødet med most avokado, salt og pepper. Legg så på det du liker aller best av grønnsaker og salat. Jo mer, jo bedre! Vi liker å ha på hjertesalat, cherrytomater, rødløk, ruccola salat.

Jeg kutter kyllingen i små terninger, stek den på middels varme til den er gjennomstekt og gyllen. Krydre med karrikrydder, salt underveis og legg den til slutt på polarbrødet sammen med salaten. Om du ønsker noe dressing så kan du ha litt majones i ei skål, ha i karrikrydder og smak til med salt.

 

NYT!

 

 

Les også: Noe å bite i!

 

 

 

 

Ønsker dere alle en flott uke!

 

 

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *