Mat og oppskrifter

Så godt – så enkelt.

Pai er så enkelt og godt å lage. Her er det bare fantasien som stopper deg når det kommer til fyllet.

Du kan bruke rester eller fylle paien med dine favoritt smaker. Server med en digg salat eller råkost.

PAIBUNN:

125 g margarin

3 dl hvetemel

2 ss vann

Slik gjør du:

  • Smuldre smør og mel. Tilsett vann og salt og kna deigen til den er smidig. Tilsett litt mer mel om den er for bløt.
  • La deigen hvile i ca 30 minutter (deigen kan oppbevares i kjøleskap i ca. én uke).
  • Varm stekeovnen til 200 °C.
  • Kjevle ut deigen til ca. 3 mm tykkelse og kle en paiform (ca 20-22 cm) eller flere små porsjonsformer.
  • Prikk bunnen med en gaffel, dekk den med bakepapir og fyll formene med tørr ris.
  • Forstek paiskallet i 15 minutter. Hell ut ris/bønner og fjern bakepapiret (ta vare på risen til neste gang du baker pai).

Da er paibunnen klar til å fylles med ønsket fyll og klar til steking.

Paideigen holder seg fint i kjøleskapet i minst en uke, og
kan fryses i minst en måned. La den ligge på benken en stund før du kjevler den
ut. 

 

PAIFYLL:

75 g brokkoli
1 rød paprika
4 stk egg
2,5 dl melk
½ ts salt
¼ ts pepper
1 boks med kyllingskinke/bogskinke
1 båt fin hakket hvitløk
¼ stk purre i strimler
1,5-2 dl revet hvitost
  • Del brokkoli i små buketter. Kok opp en kjele med vann og forvell brokkolibukettene (kok dem i ca. 1 minutt). Hell av kokevannet og skyll med kaldt vann.
  •  Visp sammen egg, melk, salt og pepper. Sett til side.
  •  Sett paiformen midt i stekeovnen og forstek paiskallet i 12-15 minutter, til den begynner å bli gyllen.
  • Ta paiformen ut av stekeovnen. Ha skinke, hvitløk, purre, paprika og brokkolibuketter over bunnen. Hell eggeblandingen over og dryss ost på toppen.
  • Senk varmen i stekeovnen til 180 °C og stek paien midt i ovnen i 25-30 minutter, eller til eggeblandingen har stivnet og paien har fått en fin, gyllenbrun farge.
  • Server paien nystekt eller lun, gjerne med druesalat eller en god, frisk salat ved siden av.

Les også: Oppskrift på druesalat

Bon appetit!

 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram eller Snapchat

 

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *