Mat og oppskrifter

Tapas

TAPAS.

Tapas er en rekke forskjellige spanske forretter/matretter, også kalt fingermat, slik som en blanding av oliven, oster, eller forseggjorte småretter.

 

Tapas er digg! Og så er det jo så fryktelig enkelt og greit å lage.

Tapas er jo så perfekt mat når vennegjengen samles. Det blir ekstra enkelt å være vertinne når alle tar med seg en eller flere retter, og på 1-2-3 har du et nydelig tapasbord med mange ulike og smakfulle godbiter. Det er i grunn bare fantasien som setter grenser for hva som kan serveres på tapaskvelden, men herligheter som focaccia, en digg salat og dadler m/bacon er et soleklart must for meg.

Det beste er at dette mat man virkelig kan nyte, og absolutt ikke trenger å stresse med verken når det kommer til å lage de ulike rettene, eller å spise dem. Ikke minst så kan man være trygg på at man servere et måltid hvor det er noe på bordet alle liker og kan ha glede av.

Hva er dine favoritt småretter?

Her er noe av det jeg lager når jeg skal ha tapas. Har du noen andre spennende retter å dele med meg?

Skriv det i kommentarfeltet så kan jeg legge det inn i listen her 🙂

 

 

  • Salte ovnsbakte poteter
  • Ovnsbakt hvitløk
  • Ovnsbakt løk
  • Cherrytomater surret i olje, salt og løk
  • Dadler med bacon
  • Guacamole
  • Focaccia
  • Aioli
  • Stekt sjampinjong
  • Stekt pepperbiff i skiver
  • Stekt kylling i skiver
  • Oliven
  • Fetaost
  • Chili marinert scampi
  • Chili kjøttboller
  • Salsa
  • Nachos chips
  • Pasta
  • Mais
  • Kyllingvinger
  • Asparges surret med bacon
  • Div salater
  • Div oster
  • Bakt brie m/nøtter og honning
  • Lefserull m/smøreost ruccola, spekeskinke eller laks (tortillaruller)
  • Tomat & mozzarellasalat m/rødløk, olje, salt & pepper
  • Fylt paprika med spinat & fetaost
  • Div dressinger
  • Spanske kjøttboller

 

 

Om du lurer på hvordan disse små rettene lages, så gi beskjed, så skal jeg legge ut oppskrift på hver enkelt av dem 🙂

 

Bakt løk og hvitløk anbefales!!! mmmmm

 

 

 

 

 

Les også: La deg friste

3 kommentarer

  • Marianne

    Sjeldent vi lager tapas hjemme. Men det er jo så godt!! Og når man tar seg tid, ser helt nydelig ut set su har laget… her er mine favoritter…
    Patatas bravas
    Foccacia
    Aioli (hjemmelaget eller slakter Sørensen sin)
    Hummus
    Spicy kjøttboller
    Gambas pil pil
    Kylling satay med peanøtt saus
    Melon
    grillede grønnsaker med parmesan eller mozarella (eller begge 😆🙈)
    Filét mingnon
    Chorizo
    Serano skinke
    Melon
    Tomat og feta ost + god olje

    Jeg spiser jo ikke svin… men serano og Chorizo… (det teller ikke😅)
    Så når vi først lager (eller spiser det ute) så spiser vi veldig mye mat… veldig mye!!!😂😂 jeg er nok enda mere glad i tapas en mannen min som er spansk..

    • cheesieos

      mmmmmm
      Her var mye ekstra jeg kan ta med på listen 🙂
      Tapas er så digg, kan sitte i times vis rundt bordet å spise, snakke og drikke «litt» vin 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *