Livsstil

TREND

Det er blitt en stor trend å dyrke egne grønnsaker, krydder, bær, urter og blomster.

Det er heldigvis mye å velge i når en starter så seint som jeg gjør. Jeg startet planleggingen av kjøkkenhagen litt vel seint. Så jeg har måtte kjøpe inn stikklinger og ferdige planter/busker.

Birger er med å hjelper meg med dette prosjektet. Verdens beste sønn 🙂

Jeg har en sykt hektisk arbeids hverdag og jobb, så gå tilbake til det jeg begynte å jobbe med når jeg var 15år (blomster) og kunne ha det som en liten hobby gir meg en avkobling og energi. Og se sine egne vekster spire og gro gir en god følelse, og det er til glede for store og små (ikke at vi er så veldig mange små i denne husstanden )

Det ble noen vogner å trille på.

I går var jeg og Birger på Plantasjen for å handle inn pallekarmer, planter, bærbusker, sneglekant mm og jord.

Flinke kjekke sønnen 😉

Jord er viktig for et bra resultat og god vekst. Vi bommet litt på mengden med jord og fikk bare fylt opp den ene kassen. Vi har tre kasser til som skal fylles. Min eks svoger hadde sett på snapchat at vi manglet jord. Så han ringte for å si at han kunne ordne billig jord til meg 🙂 TAKK! Så nå sitter jeg bare å venter på han, slik at jeg kan fortsette å plante.

Vi har lagt plast i bunnen, så duk rundt alle kassene. Det er lagt duk under kassene og på plenen der skal dekkes med hvitsingel. Tror det kan bli fint 🙂

Mandags morgen kommer det 1 tonn med hvit singel og 1 tonn med fin sand. Den hvite singelen skal brukes rundt kassene i kjøkkenhagen og i blomsterbedene. Skal vise dere før og etter bilder når alt er ferdig. Hundegårde skal å oppgraderes, det skal legges duk i hele gården, belegningsstein og singel.

Birger monterer Espalier til plantekassen.

I kassen som er ferdig har jeg plantet cherrytomater, store tomater, sitronmelisse, og div salat. I den andre kassen skal jeg ha jordbær og blåbær. Den tredje kassen skal jeg ha gulerøtter og potet.

Men hva skal jeg ha i den fjerde kassen min?

Fikk mange tips på instagram i går, om å plante salater, for det vokser fort og kan plantes som frø både tidlig og seint. Purre – kunne en bruke rester av purreløken evt vårløken – plante den delen lille biten som er igjen med røtter på. 3-4 cm over og under jorden. Hvitløk som har beg å spire kunne å plantes.

Dette blir gøy! Har du noen gode forslag til meg på hva jeg kan eller burde ha i kjøkkenhagen min?

Ha en fin dag 🙂

Følg meg gjerne på facebook, instagram eller snapchat 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *