Mat og oppskrifter

Yumi!

FRISKT OG GOD SALAT MED KALKUN!

Kalkunsalat er kjempe digg som sommermat. I går fikk jeg skikkelig cravings på nettopp dette, så gårsdagens middag ble kalkunsalat. Kjørte Søgne rundt for å finne kalkunkjøtt, ble kalkunskinke i stede (sånn på boks)  Restene går til lunsj i dag, servert med et godt brød med et lavt innhold av karbohydrater og høyt innhold av proteinter Yumi! 🙂

· OPPSKRIFTEN ·

3 stangselleri, i biter
3 grønne epler, i terninger
180 g blå/røde stenfrie druer, deles i to
En neve grovhakket valnøtter
1 pk rømme
1 1/2 ts sukker (eller sukrin)
Litt ferskpresset sitronsaft
1 1/2 dl majones 

Stekt kalkunfilet eller kalkunskinke strimles opp og løftes inn.

Slik gjør du: Start med å skjære stangselleri, kalkunskinke og druer i biter. Skjær opp eplene til sist i terninger, slik at de ikke blir brune. Vend så inn majonesen, rømme sukker/sukrin. Smak deretter til med sitronsaft og gjerne litt pepper. Avslutt med å blande de hakkede valnøttene og alle ingrediensene sammen i en bolle, pynt med valnøtter og druer, og sett kaldt i kjøleskapet frem til servering.

Les også: Noe digg!

Digg sunt brød·

6 egg
1 dl sesamfrø
6 dl havrekli
½ boks seterrømme
1 dl solsikkekjerner
4 ss knuste linfrø
1 ½ ts bakepulver
3 ss rapsolje
1 ts salt

Et godt brød med et lavt innhold av karbohydrater og høyt innhold av proteinter, fiber og fett er en fin ting å bake og ha liggende i kjøleskapet.  Dette brødet er deilig, og egner seg godt til frokosten eller etter trening, gjerne med kalkunsalat eller avocado og egg, mmmm

Slik gjør du: sett stekeovnen på 180 °C å smøre en brødform som du kler med bakepapir. Pisk så sammen eggene og tilsett resten av ingrediensene. Hell over røren i brødformen og stek på nederste rille i 55 min. Avkjøles på rist og oppbevares i kjøleskapet.

 

 

Følg meg på Instagram, facebook eller snapchat

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *